onsdag 5 september 2012

Gävle helt enkelt

Vi tog en tur till Gävle bara si så där. Tog in på Scandic där servicen alltid är på topp verkar det som. Rummen har en tendens att bli mindre, men det gör inte så mycket för det är välplanerade rum som innehåller allting.


Efter en lång vandring runt hela Gävle, blev vi hungriga. Vi blev rekommenderade en Restaurang Helt Enkelt. Ja den heter så. På menyn såg jag för första gången något som de kallade "Köket bestämmer,  159:- ( eller vad det nu kostade). Kul grej tänkte jag och beställde detta förstås. Kött skulle det vara viskade servitören. In kommer grillad bogbladstek (Topblade) hängmörad. Underbart god, bara smalt i munnen! Så tack för det alla trevliga på detta ställe!


Det var inte bara dessa mäniskor som var och är trevliga. Ett stort tack till den 82-åriga gubben som visade oss bästa sevärdheterna i staden, och inte att förglömma Ingrid, som med sitt vackra leende lyste upp dagen. Hon hade återkommit till saden efter några år i Peking, eller Beijing som många säger. Huvudstad i Folkrepubliken Kina sedan 1949 och med några fler invånare än Gävle.

1 kommentar:

  1. Hej på er,
    Roligt att ni hade det bra i Gävle och att maten smakade bra på Helt Enkelt.Det var så trevligt att träffa er och lycka till på er långa vandring.Jag kommer att följa er./Ingrid

    SvaraRadera