måndag 1 oktober 2012

Magnus Myssling

Idag fyller Magnus år! Det måste vi ju fira med tårta och bira!

Det finns mycket att berätta om Magnus. Här är en händelse från tidigt 70-tal:
Magnus och Birger fick var sin läskeblask av sin snälle far. Det skedde inte ofta att läsk fanns i hemmet, men den här dagen fick vi det tillsammans med var sin polkagris.
Vi öppnar våra flaskor och Birger säger till Magnus att om man dricker upp läsken jättefort, så fylls den på igen. Jaha sa den lättlurade Magnus som drack så fort det gick. Inte kom det någon ny läsk i flaskan heller, och polkagrisen hade han tappat ute någonstans. Och eftersom det inte fanns så mycket läsk, blev Magnus glad den gången han så ett glas läsk på soffbordet. Han gjorde som vanligt, drack allt så fort som möjligt, men den gången visade det sig att det var en grogg. Far blev arg och Magnus full!
Ja, så kunde det gå till på den tiden.



Den här bilden togs säkert vid en sjö vid Björneborg i Vämland strax innan Birger räddade honom där han låg på sjöbotten.

När så Magnus en dag som vanligt satt med sin Mussli till frukost tänkte han att det skulle man ju heta. Han skickade in sitt önskemål om ändring av efternamnet, men fick då till svar att han kan välja mellan Myssling eller Cornflakes, och han gillar ju inte Cornflakes så det fick bli Myssling.

Så därför säger vi ett stort GRATTIS till Magnus Myssling idag på sin 48-års dag!

4 kommentarer:

  1. Tja, vad ska man säga. Som lärare i historia och samhällskunskap brukar jag lära mina elever att allt man läser inte är sant. Det där med Myssling har till exempel en helt annan historia.

    Däremot finns det en del roliga berättelser om Birger...som naturligtvis kommer att vara helt sanna den dag de publiceras *ler*

    /Magnus

    SvaraRadera
  2. Fast jag måste ju säga tack, förstås. För grattiset.

    SvaraRadera
  3. Som historiker måste jag flika in lite fakta i den här namnhistorien. Faktan är som följer; Magnus ville inte heta något annat än Müssling, men detta godkändes inte av Patenverket då det redan var i bruk av en gammal förnäm adlig släkt som ätit müssli av märket Alpen i generationer. Det var då Magnus fick hålla till godo med det icke adliga namnet Myssling som endast är förknippat med en genmanipulerad majsmyssli som enligt uppgifter från TT endast har sålts i en Netto-butik på Stora Förö i Göteborgs skärgård.

    SvaraRadera
  4. Att Magnus redan i tidiga år hade en förkärlek för grogg förvånar undertecknad inte en smula.

    SvaraRadera