tisdag 9 oktober 2012

Mobil mat


I DN idag kunde vi läsa om att Stockholm satsar på stadsmiljön, och att det skall bli lättare att få tillstånd att sälja mat i rullande gatukök, så de som befinner sig i Stockholm nästa sommar kanske kan få prova på lite nytt! Bra va. Det är just nu ett stelt regelverk med endast ett 70-tal tillstånd i Stockholm, och så kallade food trucks tillåts inte.
Konceptet "Street Food" blir allt mer populärt, och blir allt bättre och vällagad.
Den omtalade El Taco Truck Stockholm som serverar mexikansk street food är redan i full gång med servering på privata fester och andra events, men ambitionen är att servera på Stockholms gator.


Och visst drar trucken till sig blickar, medan jag stod och tittade på bilen var det ett flertal som fotade. Under tiden kan jag rekommendera en svensk läckerhet, Strömmingsvagnen vid Slussen! Gott och nyttigt.


Hoppas att det inte serveras Hot DOG när väl El Taco Truck får sitt tillstånd!

1 kommentar:

  1. Hoppas de släpper tillstånd för fler Food trucks. Läste om en kille i USA som startade i en gammal rishög han köpte på skroten och byggde om och började sälja just mexikansk mat i. Idag har han ett antal bilar som rullar i flera amerikanska städer och killen har blivit miljonär. Säga vad man vill om USA men om vi i detta ämne jämför så har Sverige en bit kvar till att komma nära till ett möjligheternas land.

    På tal om mobila restauranger så måste alla som inte har sett The Commitments se denna underbara musik film. De köper en gammal fish & chips bil och har som turnébuss, någon knackar på och vill ha en fish & chips och det underbra svaret är i stil med "-No we only got soul..."
    Tänk på den, roligt för oss som är i fiskbranschen i alla fall.

    Ha det bäst "Biggan"!

    SvaraRadera