tisdag 17 juli 2012

DN På Stan

Bläddrar lite i Dagens Nyheters bilaga På Stan. Är speciellt intresserad av "Äta Ute" där de redovisar olika restaurangers mat, prisvärdighet, miljö och bemötande i de olika stadsdelarna i Stockholm.


240 st krogar är betygsatta och rankade i prisgrupper så som budget, mellan och lyx. Här finns lyxrestaurangen Mathias Dahlgren, Matsalen med en femma i betyg, Sjögräs på Timmermansgatan, också med en femma, och Indian Garden på Heleneborgsgatan som endast fick en fyra. Vad har då dessa restauranger gemensamt i Dagens Nyheters bilaga "På Stan" från 29 juni 2012.


Jo, det de har gemensamt är att dessa tre restauranger betygsattes för fyra år sedan, nämligen under år 2008! Varför Dagens Nyheter gör så här kan man ju undra över? Det händer ju väldigt mycket under tre år, de kan ha bytt ägare, köksmästare eller till och med bommat igen. Man kan bland annat läsa att Indian Garden har fått en ny krämig inredning! Jo den var väl ny 2008 då, knappast 2012!
Nej, Dagens Nyheter som ju vill ha många läsare får skärpa sig, har de inte råd att gå ut och testa restaurangerna som de skriver om, kanske de skulle lägga ner inslaget "Äta ute"!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar