onsdag 11 juli 2012

Hemfosa

Min fru och jag var inbjudna till tant Titti i Hemfosa för sill och snaps. Våra planer var att promenera från Tungelsta till Titti, en promenad på 7-8 kilometer. Hoppade på pendeltåget i Älvsjö med en några sekunder tillgodo. Det byggs ju och ändras mycket just där, så det tog lite tid att hitta till tåget.



Väl framme i Västerhaninge var det visst signalfel, så ersättningsbuss skulle det bli. Många var de turister som skulle till Nynäshamn som virrade omkring. Vi hoppade på bussen som som tog oss till Tungelsta. Väl framme skulle vi få en fin promenad i det vackra väder. vad kunde gå fel, Tarja hade ju fått vägbeskrivning som vi skulle följa. Vi gick och gick, fel naturligtvis! 3 kilometer för långt, det blev till att vända och gå tillbaks igen för att ta rätt väg mot Hemfosa. Orienteringsförmåga, jo jag tackar!



Ja, vi kom ju fram i alla fall, bjöds på sill och OP. Snapsen är uppkallad efter Olof Peter Andersson som föddes 1796. akvaviten lanserades första gången på Göteborgsutställningen 1891. Med smak av kummin, anis och fänkål passar den utmärkt till sillen. Så slutet gott, allting gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar