lördag 9 juni 2012

Nynäshamns Ångbryggeri

Jag vill slå ett slag för Nynäshamns Ångbryggeri! Otroligt god öl. Köp inte bara Landsorts Lager, utan prova även på andra sorter!


I slutet av 1980-talet är svenskt öl i all väsentlighet det samma som en stor stark. En vattnig lager vid bardisken. I samband med detta såddes fröet till Nynäshamns Ångbryggeri.
Produktionen kom igång våren 1997. Bedarö Bitter har premiär under hamnfesten i Nynäshamn. Ett öl som vunnit många fina priser.

Nu firar de 15-års jubileum! Den 29/6 & 30/6 kan ni besöka lokalerna och prova 15 olika sorter.
Så passa på att hälsa på och prova dessa underbara öl! Nu lagom till sommaren släpps en ljus och frisk ale med somriga toner av grape och citrus. Stenstrands SommarAle. Namnet har den fått av Stenstrand som ligger i det vackra naturreservatet Ören på Torö. Den bryggs med grovmältat malt från det anrika mälteriet Thomas Fawcett och humlas med tre amerikanska humlesorter. Går att beställa på Systembolaget, beställningsnummer: 89150-01.



Om du har tur kan ni dricka deras öl även på Ica. Nämligen Ica Kvantum i Liljeholmen. Drick inte bara av det vin som Färskvaruchefen vurmar för. Säg till honom att han fixar fram en Stenstrands SommarAle. Eller varför inte en Brännskär BrownAle! Underbart god, drack den häromdagen på en av VikingLines fartyg. Beställ samtidigt lite goda Tapas från någon av alla duktiga medarbetare han har. Men den där Jörgen skall ni akta er för. För säkerhets skull får ni se en bild av honom.



Han ser glad ut trots att han skurit av sig tummen! Han använder ju inte heller det skydd som skall användas enligt lagar & förordningar! Fast lite gullig är han, eller hur?




2 kommentarer:

  1. Hehehehe
    Vad är det för fel på fottrampad druvjuice från Rhone?? Ok då, jag har även några goda kloster öl från Belgien som kan matcha de svenska skärgårdsölen. Men en sak har du rätt i och det är den där Jörgen. Håll er borta från honom.
    Ha det gott Birger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vin från Rån? Nja inte skall väl kunderna behöva dricka viner från Rån!
      Men för att det skall bli rättvist skall jag även i ett inlägg prata om de goda fottrampade druvjuicerna.

      Ha det gott du också Micke!

      Radera