söndag 3 juni 2012

Vädret

Nu har det regnat en stund, eller hur! Om det slutar kanske vi kan ta en lång tur till Lida. Eller om det är så att vi skall lida (i regnet). Och snart är det midsommar. Då skall det i alla fall regna. Det brukar det i alla fall att göra där jag är. Vi har ju tänkt ta en tur till Lida för att haka på Sörmlandsleden några dagar. Och då får det gärna vara fint väder. Men det är ingen brådska, vi har gott om tid.


Om det slutar att regna en stund, kan det vara bra att ha en portabel dusch. Då vet man att det går att bli blöt utan moln.


Under tiden det regnar passar jag på att lära mig alla dessa vandringstips som ju finns på nätet. Just nu studerar jag Claes H Nygårdhs inlägg på utsidan.se om matförvaring och matlagning. Ett av hans råd om matlagning, att lägga gröten i blöt under natten, och den frystorkade middagen under dagen. Då går det fortare att koka upp, vilket gör att man sparar bränsle. Eller att skydda kartan från regnet med plastspray. Finns visst på biltema. Man kan ju laminera också. Mycket matnyttigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar