fredag 31 augusti 2012

HMS Belos

 
Igår kom dykeri & ubåtsräddningsfartyget Belos till Stockholm. Förtöjde vid Skeppsbron för att visas upp under helgen för allmänheten. Jag, tillsammans med andra före detta besättningsmän och kvinna var inbjudna till en Buffe anordnad av befälsmässen.
 

 

Beväpnade vakter kontrollerade att vi fick komma ombord. Det var annat på "den gamla goda tiden". Då kunde vem som helst kliva på. Fick ett varmt välkomnande av fartygschefen och second som hänvisade oss upp på bryggan. Väl uppe träffade jag många trevliga gubbar. Fick ett glas öl att börja med. Buffen var lite försenad, men den kom senare i form av paj i gastrobleck och grönsallad. 
  
 
Men det var ju inte för maten jag kom, utan för att träffa trevligt folk som exempelvis Stefan Nemeth, Peter Carlsson, Göran Berg, Runde Åberg, Agneta förstås och många många fler. Men det hördes lite klagomål från de andra gubbarna, som sa att "det var mycket bättre på Birgers tid. 
  
 
Avslutade med ett besök i Byssan som såg ut som förr, till och med mässen var sig lik. Markan hade de lagt ner, ingen ville sköta om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar