onsdag 1 augusti 2012

Peter Wallis Sjöström

Året var 1962. Alla vi barn i Bullerbyn börjar sändas i Sveriges Television. För de som inte hade TV kunde man istället höra Svensktoppen med Egon Kjerrman på radio. I flottan letas det ubåtar som vanligt, sjunkbomber fälls vid Fårö. Men viktigast av allt. Det föds ett litet gossebarn den 3 augusti som skall döpas till Peter Wallis och efternamnet är Sjöström, även om den kände Ica-handlaren senare skall bli känd som "Sjökvisten",  efter lanthandlaren inom Knohults socken i Åsa-Nissefilmerna.


Peter, är en engelsk form av det latinska namnet Petrus som härstammar från det grekiska namnet Petros. Petros är en översättning av det arameiska namnet Kefas som betyder "klippa". Namnet tar formerna Petrus på latin, Pierre på franska, Pedro på spanska, Petar på serbokroatiska, Peteris på lettiska och litauiska, Pjotr på ryska. Tsarer med namnet Pjotr kallas på svenska Peter.

Nu när han fyller 50 år, blir han säkert kallad "Gubbe" av en del, han kanske till och med får en present i form av en rullator, en sådan kan vara bra att ha när han skall handla på Ica till exempel.


Själv önskar jag bara 50-åringen ett stort GRATTIS, och hoppas att han får en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar