söndag 22 april 2012

Kniven

Ja, så är vi tillbaks i Sverige igen efter en trevlig tid med Viking Line, och Helsingfors. Jag hittade saken som jag letade efter. Den Finska kniven! Hos knivförsäljaren Marttiini på Aleksanterinkatu 28. Hon som jobbade där är verkligen knivskarp!
Kniven måste naturligtvis också alltid vara vass, därför införskaffades även ett bryne.


När vi var tillbaks till båten tog Tarja fram kniven och gjorde lite fotvård på mig. Alltid lika skönt att bli av med de långa naglarna. Men även att komma in i skorna igen är ju skönt, eftersom det är så kallt ute barfota. Karibiskt tema var det på fartyget, vi åt bland annat den himmelskt goda förrätten; Tonfisktatati med mango- och avocadosalsa samt ceviche på kingklip fisk och romsmaksatt rödbetssirap.

Det finns vädigt många från Ryssland som läser bloggen. Kul att se. Har jobbat med en hel del ryssar och finnar. Kommer speciellt ihåg ett besök i Helsingfors, där det hölls ett 20 minuters långt tal på finska. Den redan då mycket berusade tolken översatte det långa talet med  "Kära fiender, välkomna!" Hans fru som tyckte att han allt för ofta tog till Kosken, ville att vi skulle ta med honom till Sverige. Det blev nästan så......mer om detta i memoarerna.
Есть замечательный день!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar