fredag 11 maj 2012

Maskrosvin

Idag tog vi bilen för att hitta maskrosor till att göra ett gott vin. Har inte gjort det på många år, senast jag gjorde det var det nog inte tillåtet att göra vin på dessa gula solar. Då blev vinet underbart pärlande, eftersom det inte var riktigt slutjäst innan det lades på flaskor. Som tur var höll flaskorna.


En av flaskorna skulle med min lillebror föras till Helsingborg och farsan, så även han fick smaka den goda drycken. Brorsan tyckte det var roligare att vara i restaurangvagnen på tåget och missade att just den vagnen stannade kvar i Hässleholm, resten av sakerna hamnade i Tyskland. Inte så begåvat kanske! Han blev kvar i staden, och har aldrig synts till efter detta. En del påstår att han går igen i Göteborg! Undrar varför, han vet ju inget om fisk, undrar om han ens hittar till Fiskhamnen!


 Får se hur vi lyckas, egentligen skall det ju endast vara det gula från blomman som skall användas, men jag hade i lite grönt också, Ja som farsan brukade säga " Bara det yrslar". Tyvärr kan han inte smaka den här drycken.

3 kommentarer:

  1. Enligt hörsägen har lillebror synts till för ca en månad sedan i Bilbao, en stad i Spanien. Inte vet jag om vagnen kopplades på ett spanskt lok...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hola!

      Jo, så var det ju! Han är ju lite konstig, så han passar pefekt på ett konstmuseum. Men det måste ha tagit tid med SJ dit. Museet öppnade ju först 1997. Men han irrade väl runt mellan Lanzadera och Mamariga tills de öppnade.

      Hälsningar
      Carlson

      Radera
    2. Hola!

      Si, klaro. Excaktomento. Grande loco!

      Senora Karlsson

      Radera