fredag 11 maj 2012

Nyckelviken

Igår vandrade till det vackra Nyckelviken. Det underbara stället ligger nära Jarlaberg, dit också en buss går för er som är halta och lytta. Vi träffade de nyfödda lammen (några veckor gamla)

På sommaren sjuder hela Nyckelviken av aktiviterer och det vackra huset som har ett enda stort rum, blir föremål för födelsedagsfester, dop och vigslar. Uppe i Lusthuset kanske det pågår en liten konsert. Nyckelviken är ett underbart naturreservat om 134 hektar med allt du kan önska dig från ponny ridning för barnen, en vacker visningsträdgård, bad vid klipporna, Cafeét som serverar lunch och hembakat samt bondgården med alla sina djur och nyvärpta ägg.

Vi grillade lite korv från "Per i Viken". Mycket gott! Kaffet (utan cognac) gick ju också an.

Nere vid vattnet ligger Lilla Nyckelviken, med en fantastisk punschveranda, alldeles intill det som en gång var en av Stockholms allra äldsta krogar, där Sergel en gång tecknade av sina vänner under ett glatt gästabud. Ja, Nyckelvikens Herrgård har mycket att erbjuda. Året om fylls husen och parkerna med besökare från när och fjärran, från då och nu. Tema 1700-tal är inte ovanligt här. Vår tids Bellman går mellan borden och sjunger - allt från Bellman till Taube och lite till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar