fredag 25 maj 2012

Smaklust!

På kylskåpsdörren har en liten lapp om en upplevelsemässa med mathantverk hängt i snart 6 månader. 25-27 maj planerades "SmakLust" på ladugårdsgärde.
För några år sedan var det samma mässa i Tantolunden, och den var mycket intressant!
Matupplevelser från hela Sverige! Kan det bli bättre.

Döm om min förvåning när jag vandrar förbi Djurgårdsbron och tittar till deras hemsida.


INSTÄLLT.

Ett mycket omfattande arbete har genomförts i regionerna men det har på de allra flesta ställen fallit på finansieringen. Intresset från mathantverkarna själva har dock varit stort.
Smaklusts grundidé bygger på att det finns mathant-verkare från hela Sverige på plats. De har inte lyckats få med tillräckligt många regioner och vi bedömer därför att vi är tvingade att ställa in.

"Vi kan bara konstatera att tiden inte är mogen för att mathantverket med egen kraft och utan finansiering utifrån ska kunna bära ett så stort evenemang som Smaklust", säger Bodil Cornell, verksamhetsledare på Eldrimner.

Mathantverket är en unik del av den svenska livsmedelstillverkningen – en spjutspets i satsningen "Sverige – det nya matlandet". Smaklust skulle ha manifesterat det.




Eftersom jag gärna slår ett slag för det unika Svenska mathantverket hoppas jag naturligtvis att det kommer till Stockholm en anan gång.

2 kommentarer:

  1. Ett jättebra tips på hur ni kan mäta er utveckling är att ladda ner en app på iphone och följa hur långt och hur länge ni gått o hur många burgare ni bränt. Läs mer på www.endomondo.com.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elinor!

      Har nu laddat hem appen.Verkar bra, har bara testat den en gång. Men helt okej.
      Så stort tack, och kom gärna med fler bra förslag.

      Ha en solig sommar!

      Radera