lördag 6 april 2013

Dag 20

Vi kunde unna oss en sen väckning. Endast 1 mil till Jönköping och Scandic Portalen där vi skall bo 2 nätter. Det var ju två veckor sedan vi tog det lugnt, och söndagar i Jönköping är ju heliga. Staden är ju känt för att vara Sveriges religösa centrum.
En Toyota Rav4 stannade oss efter ett tag. Det var Sema som hade Bruntorpsgård. Hon kunde hjälpa oss på alla sätt ( och hon menade det) mycket osvenskt och mycket trevligt, visste inte att det fanns så underbara människor!
Efter några kilometer frågade Tarja om vägen till centrum, och två glada tanter pekade rakt fram, min Gps sa något annat. Men de pratade om Huskvarna och vi skulle ju inte dit!
Efter fem kilometer såg vi en bänk som vi tänkte vila på. Då sa en man att det är bättre på framsidan av huset. Huset tillhörde Assyriska föreningen och mannen heter Elias. Han var otroligt generös, kaffe skulle vi absolut ha, varsin bok ville han ge oss, men de vägde lite mycket.
Vi hann fram till centrum strax före två, vilket innebar att vi kunde handla lite gott att dricka.
På hotellet mötte en Alma upp vid receptionen. Hon sa att vi var galna, och det är vi nog sa vi i kör. Även hon har hamnat rätt, service ut i fingerspetsarna! Vi behövde ju tvätta, och visst kunde hon hjälpa till med det. Hon kontrollerade att det fungerade med merinoullen, jo då inga problem.
Väl uppe på rummet ringde det på dörren efter 10 minuter. Skall man gå så mycket, går det åt lite energi menade hon, och vi fick ett härligt fruktfat. Här kände vi oss verkligen välkomna!
Stort tack till Alma & Cissi!!















2 kommentarer:

  1. Roligt att få se bilder och läsa om era spännande möten och upplevelser. Redan i Jönköping! Hoppas ni får ett par sköna vildagar nu! Hälsar grannarna, Anna o Ulf

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stort tack! Jo, det skall vilas och utföras persedelvård. Bra dag med dåligt väder.
      Hälsningar från oss båda!

      Radera