torsdag 25 april 2013

Dag 39

Då kom den stora dagen då vi skulle lämna Sverige! Vi började med en stadig frukost och vid 11- tiden vandrade vi mot Maria kyrka där vi hade blivit lovade stämpel i våra pilgrimspass. Och visst fick stämplar, och visade runt i sakristia bland annat.
Sedan gick vi ner till Knutpunkten, där Cia och Irene lämnade sina väskor, och vi embarkerade en av Scandlines färjor. Det gick som vanligt fort över sundet. 20 minuter senare debarkerade vi, och gick söderut mot Snekkersten och ett underbart B & B! Vilken utsikt och vilket bemötande!
Efter att ha kastat av oss ryggsäckar gick vi tillbaks de 3 kilometrarna till Helsingör. Det blev äntligen Gamle Ole, Pölse med bröd, och glass från stället som jag själv köpte glass på för många år sedan.
Tilbud var det både här och där! En flaska Scottish Prince blev det att bära med sig på färden söderut.
Efter glassköpet var det dax för döttrarna att ta farväl av oss, likt vi gjorde för många år sedan med dom när de skulle tågluffa i Europa.
Inte ett öga var torrt när de klev på färjan som skulle ta dom tillbaka till Helsingborg. Sedan väntade tåg mot Stockholm. Själv vandrade vi längs Strandvejen och nr 132 där vi skall tillbringa natten.


















6 kommentarer:

  1. Hej på´re
    Nu får nu njuta av gamle ole, pölse, god pilsner samt en härlig Gamel Dansk. Vi kom hem helskinnade efter Helsningfors resan fast Pelle inte fick en Bromölla pytt.
    Ha de gott
    Nypan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hallå Nypan!
      Stackars Pelle! Jodå, har redan provat på allt du nämnde! Gott! Cia fick smaka på punchen som du gjort. Hon blev mäkta imponerad! Inatt har vi bott på ett underbart B&B i Snekkersten! Idag vidare söderut.
      Ha det så bra och hälsa Eilert!

      Radera
  2. Även om ni är uppe i 40 dagars promenerande och jag följer bloggen varje dag, ibland fler gånger per dag bara för att se de härliga bilderna, så får jag en underlig känsla av att NU börjar färden på riktigt.
    Konstigt med tanke på att vi själva har ett så fantastiskt land med mycket att se (det borde ni veta!?).
    Hur som helst, keep on blogging, följer er med stor spänning varje dag. Bloggen öppnas före arbetsmailen.

    God tur på kontinenten
    //David

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej David!
      Kul att höra ifrån dig! Hoppas ni har det bra. Jo, det är härligt att vara i Danmark! Idag skall vi gå längs vattnet mot Köpenhamn. Det blir en din tur.
      Simma lugnt!

      Radera
  3. Hej! Läste om er i gårdagens Dagen! Kul och Klokt att unna er det här äverntyret. Ni har ju kommit bra iväg. Synd att jag inte visste att ni gick förbi vårt hus i Gränna, då skulle vi bjudit på en pilgrimsfika med utsikt över Vättern och Visingsö! Läste att ni bär på 25 kg var, det låter i mina öron onödigt och oklokt! Läste nu att Tarja skickat hem en del. Det är också bra för knäna! Själv försöker jag att inte bära mer än 8 kg!Planerar nu för att fortsätta ett styckee till på Jakobsvägen i Frankrike. Jag får ta etapper! Gog fortsättning, pax et bonum! LasseY

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lasse!
      Synd att vi missade dig! Underbart att vandra längs Vättern!
      Jo, helst vill vi ju ha så lite som möjligt att bära, men med tält, sovsäckar, kök med mera så drar det iväg. Ändå har vi valt lätta produkter, tältet väger under 2 kilo och är ett 3-personers tält. Sovsäckar av bästa och lättaste kvalitet. Vi kommer säkert att skicka hem mer saker så småningom. Och som du säger, lättare vikt underlättar för knäna.
      Ha det så gott!

      Radera