söndag 28 april 2013

Dag 42

Vaknade tidigt! Inte konstigt, hotellet ligger vid järnvägen i Österport (First Hotell). Dagen innan bodde vi ju också på ett First Hotell (Vedbäck). Därför var förväntningarna på frukosten hög! Döm om vår förvåning, när vi skulle ta glas, bestick och tallrik fanns endast engångsprodukter. De rostfria förvaringsbleck för varm mat som fanns var tomma. Priset var exakt samma som i Vedbäck, men eftersom det är Köpenhamn får det visst vara hur som helst.
Vi kom iväg tidigt och Tarja besökte Irma där hon pantade de ölflaskor som hade gått åt dagen innan.
Vi passerade Västerport och här kunde ses bland annat stället Lady Love!
Passerade även Cykelpitten, ja de hittar på i Danmark! Har tidigare inte tänkt på trottoarer, men sen vi gått från norr till söder på dessa, funderar jag på varför de är konstruerade på detta sätt. Men en eloge till cykelvägarna måste de ha. Måste vara skönt att cykla här.
Många Nettobutiker gick vi förbi, i Skåne finns ju också en del, men de försvann i Stockholmsregionen för några pr sedan, och inte gjorde det något, istället kom ju exempelvis en mycket bra Ica Nära i Årsta!
Vägen till Ishöj var ganska tråkig, därför blev vi glada när vi stoppades av en glad danska som visade att nu kan vi gå längs vattnet fram till Ishöj! Vackert och lugnt! Underbart. Vi tog en fika vid vattnet och fortsatte de sista kilometrarna till vandrarhemmet. Väl där såg jag mitt namn på dörren. Där stod det att nyckel fanns i ett skåp och så vidare. Men sedan öppnas dörren och vi hälsar på en trevlig man som visar oss stället. Väl inne på rum 102 blir vi förvånade hur fräscht det är. Här kommer vi sova gott!
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar